Pro pedikérky: Co udělat, aby produkty a vaši péči proplácely diabetikům pojišťovny

Víte, kolik je v Česku diabetiků? Asi jeden milion. Pravidelná péče o nohy je pro tuhle obrovskou skupinu lidí naprosto zásadní.

Pro pedikérky tak představuje milion diabetiků velké množství potenciálních zákazníků, kteří se k nim budou pravidelně vracet.

My v Bis Bis chceme pomáhat diabetikům i pedikérkám, aby k sobě našli cestu, protože je to prospěšné pro obě strany.

V tomto článku vám prozradíme, co dělat, aby na vaši péči a na vybrané produkty přispívaly zákazníkům z řad cukrovkářů zdravotní pojišťovny. Pravidla proplácení péče (tedy služby) a produktů (tedy zboží) se trochu liší, takže to vezmeme postupně.

Jak na proplácení produktů vhodných pro diabetiky

Některé zdravotní pojišťovny přispívají diabetikům na produkty pro domácí péči o nohy. V případě našeho sortimentu se to týká tří krémů, které jsou mezi diabetiky velmi oblíbené: Bis Velvet, Bis Smooth a Bis Pure. Pokud s Bis Bis spolupracujete, můžete tyto krémy prodávat přímo u vás v salónu, takže to pro vás může být další zdroj příjmů.

 

Co je důležité vědět: Produkty můžete prodávat v kterémkoliv salónu. Třeba i v tom, kde poskytujete pouze mokrou pedikúru – ta pro diabetiky není vhodná (hodí se pro ně suchá přístrojová pedikúra). Jinými slovy: můžete fungovat v salónu jako obchod s krémy pro diabetiky.

 

A co musíte udělat vy, aby vašim zákazníkům-diabetikům pojišťovna poslala za krémy nějaké peníze?

  • Řekněte zákazníkům, že možnost příspěvků od pojišťovny vůbec existuje. Můžete je odkázat třeba na náš článek. (Bacha jen, příspěvky mohou čerpat jen diabetici, na jiné diagnózy se nevztahuje.)
  • Vystavte při prodeji krému zákazníkům správný paragon, aby na něm pojišťovna měla všechny náležitosti. Co na takovém paragonu musí být?
  1. Název vaší provozovny, IČO, ideálně i adresa, zkrátka základní info o vaší provozovně, které máte třeba na razítku.
  2. U položky produktu musí být napsáno, že jde o krém vhodný pro diabetiky. Podívejte se, jak takový paragon správně vypadá:

 

paragon na pedi

 

Samotné jednání s pojišťovnou už je přímo na zákazníkovi, vy do toho dále nevstupujete.

 

TIP: Nechcete krémy prodávat u sebe v salónu? Můžete zákazníkům říct, ať si je pořídí sami na našem e-shopu. My jim automaticky pošleme fakturu, na které je uvedeno, že jde o krém vhodný pro diabetiky.

Jak na proplácení pedikúry pro diabetiky

Vedle produktů-krémů přispívají mnohé pojišťovny diabetikům přímo i na pedikérskou péči. Pokud tedy provádíte suchou přístrojovou pedikúru, která je vhodná pro diabetiky, mohou si vaši zákazníci zažádat u pojišťovny o příspěvek na vaši péči. I když opět samotné jednání s pojišťovnou je na vašich zákaznících, vy pro to přece jen musíte udělat pár věcí.

  • Musíte poskytovat suchou přístrojovou pedikúru

Pojišťovny přispějí jen na péči, která je opravdu na míru diabetikům, a to je právě suchá přístrojová pedikúra. Pokud k ní nemáte příslušnou kvalifikaci, doporučujeme vám udělat si rekvalifikační kurz, například u Jaroslava Fešara nebo Jany Knittlové.

  • Musíte být členkou České podiatrické společnosti nebo České podologické společnosti

Aby vašim zákazníkům pojišťovny přispívaly na péči, musíte být členkou některé ze dvou odborných společností specializovaných na péči o nohy – České podiatrické společnosti nebo České podologické společnosti.

 

Česká podiatrická společnost

K členství se můžete registrovat zde online. Podrobnější popis, jak registrace chodí, najdete tu. Roční členský poplatek je 1 000 Kč.

 

Česká podologická společnost

Přihlášku je možné vyplnit online zde. Je to poměrně jednoduché, nemusíte nic složitě dokládat. Roční členský poplatek je 1 000 Kč.

 

  • Musíte dobře vystavit paragon

Na paragonu by měly být opět základní údaje: název vaší provozovny, IČO, ideálně i adresa. Velmi doporučujeme přidat i jméno zákazníka, případně jeho datum narození, čímž se paragon stává jednoznačnější.

 

Podívejte se, jak to může vypadat:

 paragon krem

 

Zdá se to složité?

 

Zase tak komplikované to není a jakmile uděláte první kroky (registrace), máte vystaráno. Pak už jde z hlediska administrativy už jen o vydávání paragonů podle daného mustru.

A pokud jde o samotnou péči o diabetiky, v té vás rádi odborně podpoříme.

Přidejte se do růžové rodiny Bis Bis

V Bis Bis vyrábíme kosmetiku, která je vhodná pro komplexní profesionální pedikérskou péči, včetně péče o diabetiky. Pokud tedy ještě nepracujete s kosmetikou Bis Bis, registrujte se u nás na webu. Plyne z toho pro vás řada výhod, mimo jiné:

  • Zašleme vám zdarma vzorky naší kosmetiky, která je (nejen) mezi diabetiky velmi oblíbená a opravdu funguje.
  • Máme pro vás výhodný bonusový program při pravidelném odběru produktů.
  • Můžete se stát členkou naší komunity, kde si pomáháme, sdílíme zkušenosti a vzděláváme se – ve speciální skupině na Facebooku.
  • Získáte příležitost zvýšit své tržby, protože přímo ve svém salónu můžete prodávat naši kosmetiku, a to i tu, na kterou zákazníkům přispívají pojišťovny, takže vás budou klienti milovat.
  • Přidáme vás na naši mapu partnerů, kde vás v případě splnění podmínek zařadíme i do kategorie pedikérek, na jejichž péči přispívají pojišťovny. Zákazníci si vás tak u nás na webu snadno vyhledají.

 

Zkrátka: pomáhejme (si) společně.

Zpět do obchodu